Hosting4life https://hosting4life.fi Wed, 30 Aug 2017 08:25:54 +0000 fi hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.4 Vendi cachella WordPress sivut salamannopeaksi https://hosting4life.fi/blogi/vendi-cachella-wordpress-sivut-salamannopeaksi/ https://hosting4life.fi/blogi/vendi-cachella-wordpress-sivut-salamannopeaksi/#respond Wed, 30 Aug 2017 08:25:54 +0000 https://hosting4life.fi/?p=303

Vendi cache on useammalle hieman tuntemattomampi cache (välimuisti) lisäosa WordPressiin. Sen juuret on tunnetun tietoturva lisäosan Wordfence Falcon cachessa. Kun Wordfence ilmoitti poistavansa Falcon cache ominaisuuden Wordfence lisäosasta niin tuosta Falcon cachesta syntyi Vendi cache. Toisin sanoen Vendi cache on sama super nopea Falcon cache. Vendi Cachessa on kaksi eri cache moodia, jonka lisäksi sen voi kytkeä pois päältä.

Cache moodit

Basic caching

Basic caching toimii hyvin samalla tavalla kuin monissa muissa välimuistilisäosissa. Se tallentaa levylle WordPressin tuottamasta HTML:stä ja kun samaa sivua pyydetään uudestaan se tarjoaa jo valmiiksi tuotetun HTML:n sen sijaan, että WordPress joutuisi generoimaan sivun dynaamisesti. Tässä moodissa tuon valmiiksi generoidun sivun tarjoaa WordPress ja PHP eli palvelin joutuu silti suorittamaan PHP koodia sivun tarjoamiseksi selaimelle. Tämä nopeuttaa sivun tarjoamista tyypillisesti 2 – 3 kertaiseksi. Tämän etu on se, että se toimii useimmissa webhotelleissa ilman sen kummempia temppuja.

Disk-based caching

Kuten basic caching moodissa generoitu sivun HTML tallennetaan levylle. Se miten se eroaa basic caching moodista on se että kun toinen pyyntö tulee ja valmiiksi generoitu tiedosto löytyy levyltä sen tarjoaakin palvelimen HTTP serveri (Apache tai Nginx) ennen kuin PHP:tä ja WordPressiä edes suoritetaan. Tämä on se moodi millä sivut saa oikeasti salamannopeaksi. Tämä kuitenkin vaatii tukea tuolle webhotellilta ja ei näin toimi kaikissa webhotelleissa. Meillä on valmiiksi kaikissa WordPress paketeissa tuki Vendi Cachelle ja riittää kun asennat ja laitat disk-based cachen päälle.

Vendi cachessakin on kuitenkin omat puutteensa ja pelkän ylistyksen lisäksi nämäkin pitää mainita. Jos käytät WooCommercea et saa täyttä hyötyä Vendi Cachesta sen dynaamisuuden vuoksi kun kaikkia sivuja ei voida tallentaa välimuistiin. Meidän kustomi säännöillä voit kuitenkin käyttää Vendi cachea vaikka sinulla on WooCommerce kauppa ja se ei haittaa kauppan toimintaa. Toinen puute on WordPress multisite tuen puuttuminen eli jos käytät WordPressiä multisite moodissa et voi Vendi Cachea käyttää.

]]>
https://hosting4life.fi/blogi/vendi-cachella-wordpress-sivut-salamannopeaksi/feed/ 0
FastCGI Cachen hallinta https://hosting4life.fi/blogi/fastcgi-cachen-hallinta/ https://hosting4life.fi/blogi/fastcgi-cachen-hallinta/#respond Sat, 05 Aug 2017 05:00:12 +0000 https://hosting4life.fi/?p=359

Käytämme useita eri tekniikoita sivuston nopeuttamiseksi. FastCGI Cache eli välimuisti on yksi näistä tekniikoista. Sen tehtävä on nopeuttaa sivustoa kirjautumattomille kävijöille pitämällä kopion sivusta muistissa tunnin ajan. Jos taas käyttäjä on kirjautunut sisään tai käytössä on Woocommerce ostoskori niin tällöin sivun sisältöä ei laiteta välimuistiin. Välimuistin etuna on se että kun sivu löytyy välimuistista se voidaan tarjoilla suoraan sieltä ja WordPressin ei tarvitse sitä tuottaa näin nopeuttaen sivun latausaikaa. Tämä kuitenkin tarkoittaa, että muutokset ja uudet artikkelit eivät tule välittömästi näkyviin.

Ottamalla käyttöön Nginx Helper WordPress lisäosan saat muutokset näkyviin välittömästi. Asennamme Nginx Helper lisäosan aina oletuksena, sinun täytyy vain ottaa se käyttöön ja valita alla olevat optiot.

Säännöt kuinka haluat välimuistin tyhjentää riippuu sivustosta. Alla on mitä itse yleensä käytän. Minulla on tyypillisesti käytössä Disqus kommentointiin, joten kommentit tulee joka tapauksessa heti näkyviin kun ne on hyväksytty.

 

]]>
https://hosting4life.fi/blogi/fastcgi-cachen-hallinta/feed/ 0
Cloudflare Railgun https://hosting4life.fi/blogi/cloudflare-railgun/ https://hosting4life.fi/blogi/cloudflare-railgun/#respond Tue, 01 Aug 2017 05:15:09 +0000 https://hosting4life.fi/?p=323

Cloudflaren Optimized Partnerina voimme tarjota asiakkaillemme CloudFlare Railgun™ teknologiaa ilmaiseksi. Tämän edun arvo on jopa 200 dollaria kuukaudessa. Railgun on Cloudlaren viimeisin suorituskyvyn optimointi teknologia, joka antaa sivustollesi huomattavan parannuksen sivuston latausnopeuteen.

Railgun varmistaa nopeimman, suoran yhteyden meidän verkosta Cloudflaren verkkoon. Railgun saavuttaa jopa 99.6% sisällönpakkauksen aiemmin vaikeasti pakattaville sisällöille käyttämällä vastaavanlaista teknologiaa, kuin HD-videon kompressoinnissa. Keskiverto sivusto voi odottaa jopa 1,43 kertaisen nopeutuksen.

Kun kutsu CloudFlare:n tulee sivusta, jota ei löydy sen välimuistista tekee CloudFlare HTTP kutsun sivuston palvelimelle hakeakseen sivun. Se on juuri tuo HTTP kutsu jonka Railgun nopeuttaa.

Jopa hyvin dynaaminen sivusto muuttuu hitaasti

Railgun toimii tunnistamalla, että jopa hyvin dynaamiset sivustot muuttuu hitaasti. Esimerkiksi kokeessa CNN.com etusivulla, sivun HTML tallennettiin ja tämän jälkeen uudestaan 5 minuutin ja sitten vielä tunnin kuluttua. Sivujen koot oli 92,516,  viiden minuutin jälkeen edelleen 92,516 ja tunnin kuluttua 93,727.

CNN on asettanut tämän sivun välimuistiajaksi 60 sekuntia. Tämän minuutin jälkeen sivu täytyy ladata kokonaisuudessaan uudestaan. Kun sivun sisältöä tarkastellaan ei se ole juurikaan muuttunut. Itseasiassa muutoksen koko on sadoissa tavuissa noin sadasta kilotavusta.

Cloudflaren testit ympäri internettiä on paljastanut vastaavanlaisia tuloksia. Esimerkiksi reddit.com muuttui noin 2,15% viidessä minuutissa ja 3,16% tunnissa. New Your Timesin etusivu muuttui vain 0,6% viidessä minuutissa ja 3% tunnissa.

Vaikka dynaamista sisältöä ei voi laittaa välimuistiin helposti se ei kuitenkaan muutu kovin nopeasti. Tämä tarkoittaa sitä että eri ajan hetkillä muutokset sivun eri versioissa on hyvin pieniä. CloudFlare Railgun käyttää hyväksi tätä tietoa mahdollistaakseen hyvin korkean pakkaus asteen. Tämä tekniikka on hyvin samanlainen kuin mitä videon pakkauksessa käytetään. Railgun tarkkailee muutoksia sivun lataus kertojen välissä.

Railgun Teknologia

Railgun koostuu kahdesta komponentista: lähettäjä ja kuuntelija. Lähettäjä on asennettu jokaiseen Cloudflare palvelinkeskukseen ympäri maailmaa. Kuuntelija sovellus komponentti on taas asennettu Hosting4life verkkoon ja on käytettävissä sen asiakkaille.

Lähettäjä ja kuuntelija muodostaa pysyvän TCP yhteyden mikä on turvatta TLS tekniikalla. Tätä TCP yhteyttä käytetään Railgun protokollalla. Se on binääri multipleksoiva protokolla joka mahdollistaa monta yhtäaikaista HTTP pyyntöä samanaikaisesti. Toisin sanoen pysyvä yhteys CloudFlare verkon ja hosting4life verkon välillä poistaa osan TCP yhteyden muostamisesta johtuvasta hitaudesta.

Kaikille uusille tilauksille laitamme oletuksena Cloudflare ja Railgun teknologian käyttöön. Nykyiset asiakkaat voivat pyytää Cloudflare aktivointia tuesta.

]]>
https://hosting4life.fi/blogi/cloudflare-railgun/feed/ 0
Hosting4life on nyt Cloudflare Optimized Partner https://hosting4life.fi/blogi/hosting4life-nyt-cloudflare-optimized-partner/ https://hosting4life.fi/blogi/hosting4life-nyt-cloudflare-optimized-partner/#comments Tue, 01 Aug 2017 05:00:40 +0000 https://hosting4life.fi/?p=342

Olemme sopineet partneruudesta Cloudflare:n kanssa. Cloudflare tarjoaa sisällön jakeluverkoston (CDN) joka parantaa sivustojen suorituskykyä ja turvallisuutta. Se suojaa sivustoja useilta eri uhilta ja hyökkäyksiltä. Yli 6 miljoonaa sivustoa käyttää Cloudflaren verkostoa. Sivustoja on laidasta laitaan alkaen pienistä blogeista verkkokauppoihin ja Fortune 500 yritysten sivustohin. Cloudflare tarjoilee yli biljoona sivulatausta kuukaudessa, joka on enemmän kuin Amazon, Wikipedia, Twitter, Zynga, AOL, Apple, Bing, eBay, PayPal ja Instagram yhteensä ja yli 25% internetin käyttäjistä menee heidän verkon yli.

Cloudflare nopeuttaa ja turvaa sivustoasi

Tämän on kirjoittanut ja tarjonnut Cloudflare. Cloudflare mahdollistaa minkä tahansa sivuston olevan yhtä nopea ja turvallinen kuin Internetin jättiläiset.

Nopeampi verkon suorituskyky

Cloudflare suunniteltiin tekemään hosting-alustan, kuten Hosting4life, nopeammaksi, turvallisemmaksi ja luotettavammaksi. Cloudflare käyttää 116 datakeskusta, joka sijaitsee strategisesti ympäri maailmaa. Kun rekisteröidyt Cloudflareen, aloitamme liikenteen reitittämisen lähimpään datakeskukseen.

Kun liikenne kulkee datakeskusten läpi, voimme selvittää, mitkä sivustosi osat ovat staattisia ja dynaamisia. Staattiset osat säilytetään palvelimissamme lyhyen ajan, tyypillisesti alle 2 tuntia ennen kuin tarkistamme, onko ne päivitetty. Kun siirrät sivustosi staattiset osat lähemmäs kävijöitä, sivustosi yleinen tehokkuus paranee merkittävästi.

Cloudflaren älykäs välimuistijärjestelmä myös tarkoittaa, että säästät tiedonsiirrossa, mikä säästää rahaa ja vähentää palvelimesi kuormitusta, mikä tarkoittaa, että web-sovellus toimii nopeammin ja tehokkaammin kuin koskaan. Keskimäärin Cloudflare-asiakkaat näkevät tiedonsiirron käytön 60%:n laskun ja 65% kokonaispyynnöistä palvelimille. Yleinen vaikutus on, että Cloudflare vähentää sivustosi sivujen latausaikaa 50%, mikä merkitsee parempaa sitoutumista ja onnellisempia kävijöitä.

Laaja verkko tietoturva

Vuoden 2016 alussa Cloudflare koki ja lievitti joitain suurimpia DDoS-hyökkäyksiä, joita koskaan esiintyi.Kun tällaiset hyökkäykset lisääntyvät, Cloudflare tehostaa verkkosivustojen suojaamista.

Cloudflare-suojaus tarjoaa laajan valikoiman suojauksia hyökkäyksiin kuten DDoS, hakkerointi tai roskaposti, joka lähetetään blogiin tai kommentteihin. Mikä on voimakasta lähestymisestämme, on se, että järjestelmä tulee älykkäämmäksi mitä enemmän Cloudflare-yhteisöön kuuluvia sivustoja on. Analysoimme satojen miljoonien kävijöiden liikennemalleja reaaliajassa ja sovitamme turvajärjestelmiä, jotta voimme varmistetaa hyvä liikenne pääsee läpi ja huono liikenne pysäytetään.

Ajan myötä tavoitteenamme on, että hyökkäykset sivustoille on historiallisia reliikkejä. Ja ottaen huomioon mittakaavamme ja miljardeja erilaisia hyökkäyksiä, joita näemme ja joihin sopeudumme joka vuosi, olemme hyvän matkaa saavuttamassa tämän Cloudflare-verkon sivustoille.

]]>
https://hosting4life.fi/blogi/hosting4life-nyt-cloudflare-optimized-partner/feed/ 1